• αρχική
  • Ευρετήριο
  • Επικοινωνία
  • αρχική
  • Ευρετήριο
  • Επικοινωνία
Ιωάννης Κιούσης
Στέλεχος Διατροφής και Διαιτολογίας

ΑΜΥΛΟΥΧΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Παραπομπές
1. American Diabetes Association, Non-starchy Vegetables
https://diabetes.org/healthy-living/recipes-nutrition/eating-well/non-starchy-vegetables

2. Harvard College, The pros and cons of root vegetables February 15, 2021
https://www.health.harvard.edu/staying-healthy/the-pros-and-cons-of-root-vegetables

3. Diabetes.co.uk, Starchy Vegetables, June 10, 2022
https://www.diabetes.co.uk/food/starchy-vegetables.html

4. Johns Hopkins University, The Truth about Starchy Vegetables
https://hopkinsdiabetesinfo.org/the-truth-about-starchy-vegetables/

5. University of Michigan Health System, Non-Starchy Vegetables/Protein/Fat
https://www.med.umich.edu/1libr/MEND/Diabetes-NonCarbFoods.pdf

6. utah university, N O N - STA R C H Y VS . STA R C H Y V E G E TA B L ES
https://healthcare.utah.edu/wellness/pdfs/nonstarchy-vs-starchy-vegetables.pdf

7. University of Illinois, Starchy vs Non-Starchy Vegetables
https://diabetes.extension.illinois.edu/food-and-diabetes/starchy-vs-non-starchy-vegetables

8. Sagili VS, Chakrabarti P, Jayanty S, Kardile H, Sathuvalli V. The Glycemic Index and Human Health with an Emphasis on Potatoes. Foods. 2022 Aug 2;11(15):2302. doi: 10.3390/foods11152302. PMID: 35954067; PMCID: PMC9368276.
https://europepmc.org/article/MED/35954067

9. Li Z, Wang D, Ruiz-Narváez EA, Peterson KE, Campos H, Baylin A. Starchy Vegetables and Metabolic Syndrome in Costa Rica. Nutrients. 2021 May 13;13(5):1639. doi: 10.3390/nu13051639. PMID: 34068066; PMCID: PMC8152504.
https://europepmc.org/article/MED/34068066

10. Drewnowski A, Maillot M, Vieux F. Multiple Metrics of Carbohydrate Quality Place Starchy Vegetables Alongside Non-starchy Vegetables, Legumes, and Whole Fruit. Front Nutr. 2022 May 2;9:867378. doi: 10.3389/fnut.2022.867378. PMID: 35586739; PMCID: PMC9108865.
https://europepmc.org/article/MED/35586739

11. Moding KJ, Ferrante MJ, Bellows LL, Bakke AJ, Hayes JE, Johnson SL. Variety and content of commercial infant and toddler vegetable products manufactured and sold in the United States. Am J Clin Nutr. 2018 Apr 1;107(4):576-583. doi: 10.1093/ajcn/nqx079. Erratum in: Am J Clin Nutr. 2018 Aug 1;108(2):426. PMID: 29635494; PMCID: PMC6693381.
https://europepmc.org/article/MED/29635494

12. Hosseinpour-Niazi S, Bakhshi B, Betru E, Mirmiran P, Darand M, Azizi F. Prospective study of total and various types of vegetables and the risk of metabolic syndrome among children and adolescents. World J Diabetes. 2019 Jun 15;10(6):362-375. doi: 10.4239/wjd.v10.i6.362. PMID: 31231459; PMCID: PMC6571485.
https://europepmc.org/article/MED/31231459
επιστροφή στο πλήρες κείμενο
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
Αρχική
Επικοινωνία

2021-2023.
Οι πληροφορίες είναι ΜΟΝΟ ενημερωτικές. ΔΕΝ προορίζονται για αντιμετώπιση ή πρόληψη ασθενειών. Συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.

Σοφία μαζί με Αγάπη,
Υγεία μαζί με Ευτυχία,
και Αφθονία,
για όλους τους Ανθρώπους, σε όλη την Γη.
  • αρχική
  • Ευρετήριο
  • Επικοινωνία