24/7/2023
ΔΙΑΒΉΤΗΣ ΤΎΠΟΥ 2 ΔΙΑΤΡΟΦΉ
Τα δεδομένα δείχνουν ξεκάθαρα ότι αυτή η διατροφή, εάν ακολουθηθεί προσεκτικά, οδηγεί στην πλειονότητα των περιπτώσεων σε σημαντική βελτίωση της ανοχής στους υδατάνθρακες. Η δοσολογία της ινσουλίνης που απαιτήθηκε τελικά σε αυτούς τους ανθρώπους βρέθηκε να είναι μ ι κ ρ ό τ ε ρ η σε σύγκριση με όλα τις άλλα είδη διατροφής που έχουν χρησιμοποιηθεί μέχρι τώρα στην αντιμετώπιση του προχωρημένου σακχαρώδους διαβήτη.
Μέσα σε 5 χρόνια, το 24% των ανθρώπων με διαβήτη κατάφερε να διακόψει π λ ή ρ ω ς την ινσουλίνη.
Είναι αρκετά καλά τεκμηριωμένο ότι οι υδατάνθρακες βελτιώνουν, ενώ τα λίπη μειώνουν την ανοχή στους υδατάνθρακες. Επίσης, οι υδατάνθρακες αυξάνουν, ενώ τα λίπη μειώνουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη.
Τα δεδομένα δείχνουν ότι η παρατεταμένη αντιμετώπιση του διαβητικού με ελεύθερες ποσότητες υδατανθράκων είναι δυνατή με μικρότερες ποσότητες ινσουλίνης από ότι πίστευαμε ότι είναι δυνατό μέχρι τώρα (έτος 1935), με την προϋπόθεση ότι η διατροφή έχει μειωμένη περιεκτικότητα σε λιπαρά. Αυτή η διατροφή έχει τουλάχιστον 2 πλεονεκτήματα:
1. οι άνθρωποι με διαβήτη αισθάνονται καλύτερα, και
2. είναι πιο ευχάριστη ή ελκυστική σε σύγκριση με μία διατροφές που έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά και χαμηλότερη περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες.
Συνεπώς, υπάρχει μικρότερος πειρασμός για διακοπή της διατροφής. Ως εκ τούτου, ο άνθρωπος με διαβήτη είναι λιγότερο εκτεθειμένος στους κινδύνους που ενέχουν οι διατροφικές παρατυπίες.
Τα ευρήματα της εν λόγω μελέτης έδειξαν ότι με την παρόδο του χρόνο η πλειοψηφία των ασθενών χρειαζόταν λιγότερη ινσουλίνη και ένας σημαντικός αριθμός διέκοψε εντελώς την ινσουλίνη.
Σημείωση: "χαμηλή σε θερμίδες" εννοείται ότι χορηγήθηκαν τόσες θερμίδες ώστε το βάρος των ανθρώπων με διαβήτη να είναι 2,25 έως 4,5 κιλά χαμηλότερο, σύμφωνα με το ύψος, την ηλικία και του φύλο τους. Αυτός ο βαθμός χαμηλότερου βάρους είναι πολύ συνηθισμένος σε απόλυτα υγιείς ανθρώπους.
Συνολικά, 100 συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε 2 ομάδες των 50 ατόμων.
Τα ευρήματα έδειξαν ότι στην ομάδα που ακολούθησε την διατροφή "υψηλή σε υδατάνθρακες και χαμηλή σε θερμίδες", η ημερήσια ποσότητα ινσουλίνης μειώθηκε κατά 57%. Η μέση ποσότητα ήταν 24,6 μονάδες και μετά από 5 χρόνια ήταν 10,6 μονάδες, ενώ οι 12 από τους 50 ασθενείς διέκοψαν πλήρως την ινσουλίνη. Επίσης, μία "παρενέργεια" ήταν ότι βελτιώθηκε σημαντικά και η χοληστερόλη.
Αυτά τα 2 βασικά ευρήματα δείχνουν ότι η διατροφή "υψηλή σε υδατάνθρακες και χαμηλή σε θερμίδες" είναι ευεργετική σε ανθρώπους με διαβήτη.
κλινικές ενδείξεις των επιδράσεων που έχει η διατροφή "υψηλή σε υδατάνθρακες και χαμηλή σε θερμίδες"
the first clinical result with this diet is that the patients feel and look well. They tire less easily than with the high fat diets. And digestive upsets, so commonly met with in the bran muffin era, disappeared. The second result is that as with all diets which are liberal with respect to carbohydrates, patients follow treatment better. there is therefore, a lesser tendendy to break diet. The diabetic is thus less exposed to the dangers of dieatary irregularity. The third results is that the diet is applicable to all forms of diabetes, with 1 excpetion, tuberculosis. The 4h result of this diet is that there has been a marked decrease in the incidence of diabetic coma, and the chief reason, is that with this diet the diabetic is deprived of that food which is the chief cause of coma, namely fat. 5th results good for heart function. 6th and very important results is that this diet simplifies management. Lastly, and most important, there are morbidity (tuberculosis) and mortality data. Summary: the dat presented here are inconstestable evidence that this diet is more effective in controlling diabetes than all other methods reported hitherto. Also, it is more economical from the point of view of the cost on insluin.
Τα ανωτέρω ευρήματα έχουν επιβεβαίωθεί και από παρατήρηση σε 1.000 ανθρώπους με διαβήτη.
Μέσα σε 5 χρόνια, το 24% των ανθρώπων με διαβήτη κατάφερε να διακόψει π λ ή ρ ω ς την ινσουλίνη.
Είναι αρκετά καλά τεκμηριωμένο ότι οι υδατάνθρακες βελτιώνουν, ενώ τα λίπη μειώνουν την ανοχή στους υδατάνθρακες. Επίσης, οι υδατάνθρακες αυξάνουν, ενώ τα λίπη μειώνουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη.
Τα δεδομένα δείχνουν ότι η παρατεταμένη αντιμετώπιση του διαβητικού με ελεύθερες ποσότητες υδατανθράκων είναι δυνατή με μικρότερες ποσότητες ινσουλίνης από ότι πίστευαμε ότι είναι δυνατό μέχρι τώρα (έτος 1935), με την προϋπόθεση ότι η διατροφή έχει μειωμένη περιεκτικότητα σε λιπαρά. Αυτή η διατροφή έχει τουλάχιστον 2 πλεονεκτήματα:
1. οι άνθρωποι με διαβήτη αισθάνονται καλύτερα, και
2. είναι πιο ευχάριστη ή ελκυστική σε σύγκριση με μία διατροφές που έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά και χαμηλότερη περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες.
Συνεπώς, υπάρχει μικρότερος πειρασμός για διακοπή της διατροφής. Ως εκ τούτου, ο άνθρωπος με διαβήτη είναι λιγότερο εκτεθειμένος στους κινδύνους που ενέχουν οι διατροφικές παρατυπίες.
Τα ευρήματα της εν λόγω μελέτης έδειξαν ότι με την παρόδο του χρόνο η πλειοψηφία των ασθενών χρειαζόταν λιγότερη ινσουλίνη και ένας σημαντικός αριθμός διέκοψε εντελώς την ινσουλίνη.
Σημείωση: "χαμηλή σε θερμίδες" εννοείται ότι χορηγήθηκαν τόσες θερμίδες ώστε το βάρος των ανθρώπων με διαβήτη να είναι 2,25 έως 4,5 κιλά χαμηλότερο, σύμφωνα με το ύψος, την ηλικία και του φύλο τους. Αυτός ο βαθμός χαμηλότερου βάρους είναι πολύ συνηθισμένος σε απόλυτα υγιείς ανθρώπους.
Συνολικά, 100 συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε 2 ομάδες των 50 ατόμων.
Τα ευρήματα έδειξαν ότι στην ομάδα που ακολούθησε την διατροφή "υψηλή σε υδατάνθρακες και χαμηλή σε θερμίδες", η ημερήσια ποσότητα ινσουλίνης μειώθηκε κατά 57%. Η μέση ποσότητα ήταν 24,6 μονάδες και μετά από 5 χρόνια ήταν 10,6 μονάδες, ενώ οι 12 από τους 50 ασθενείς διέκοψαν πλήρως την ινσουλίνη. Επίσης, μία "παρενέργεια" ήταν ότι βελτιώθηκε σημαντικά και η χοληστερόλη.
Αυτά τα 2 βασικά ευρήματα δείχνουν ότι η διατροφή "υψηλή σε υδατάνθρακες και χαμηλή σε θερμίδες" είναι ευεργετική σε ανθρώπους με διαβήτη.
κλινικές ενδείξεις των επιδράσεων που έχει η διατροφή "υψηλή σε υδατάνθρακες και χαμηλή σε θερμίδες"
the first clinical result with this diet is that the patients feel and look well. They tire less easily than with the high fat diets. And digestive upsets, so commonly met with in the bran muffin era, disappeared. The second result is that as with all diets which are liberal with respect to carbohydrates, patients follow treatment better. there is therefore, a lesser tendendy to break diet. The diabetic is thus less exposed to the dangers of dieatary irregularity. The third results is that the diet is applicable to all forms of diabetes, with 1 excpetion, tuberculosis. The 4h result of this diet is that there has been a marked decrease in the incidence of diabetic coma, and the chief reason, is that with this diet the diabetic is deprived of that food which is the chief cause of coma, namely fat. 5th results good for heart function. 6th and very important results is that this diet simplifies management. Lastly, and most important, there are morbidity (tuberculosis) and mortality data. Summary: the dat presented here are inconstestable evidence that this diet is more effective in controlling diabetes than all other methods reported hitherto. Also, it is more economical from the point of view of the cost on insluin.
Τα ανωτέρω ευρήματα έχουν επιβεβαίωθεί και από παρατήρηση σε 1.000 ανθρώπους με διαβήτη.
But, plant-based diets are relatively low-calorie diets. Maybe their diabetes just got better because they lost so much weight. To tease that out, what you’d need to do is a study where you switch people to a healthy diet—but force them to eat so much food that they don’t lose any weight. Then, we could see if plant-based diets have specific benefits beyond just all the easy weight loss.
Well, we’d have to wait 44 years, but here it is. Subjects were weighed every day, and if they started losing weight, they were made to eat more food—in fact, so much more food, that some of the participants had problems eating it all. They were like, “Oh, not another salad. Ugh!” But they eventually adapted; so, no significant weight change—despite restricting meat, eggs, dairy, and junk.
So, with zero weight loss, did a plant-based diet still help? Overall, insulin requirements were cut about 60%. And, half the diabetics were able to get off their insulin altogether—despite no change in weight. How many years did that take? No, 16 days…16 days later.
So, we’re talking diabetics who’ve had diabetes as long as 20 years—injecting 20 units of insulin a day. And then, as few as 13 days later, they’re off all their insulin altogether—thanks to less than two weeks on a plant-based diet, even with zero weight loss.
Diabetes for 20 years, then off all insulin in less than two weeks. Diabetes for 20 years, because no one had told her about a plant-based diet.
Here’s patient #15: 32 units of insulin on the control diet, and then, 18 days later, on none—lower blood sugars on 32 units less insulin. That’s the power of plants. And, that was without any weight loss. His body just started working that much better!
And, as a bonus, their cholesterol dropped—like a rock, to under 150—in 16 days. Just like moderate changes in diet usually only result in moderate reductions in cholesterol, how moderate do you want your diabetes?
“Everything in moderation” may be a truer statement than some people realize. Moderate changes in diet can leave diabetics with moderate blindness, moderate kidney failure, moderate amputations—maybe just a few toes or something. Moderation in all things is not necessarily a good thing.
Remember that study that purported to show that diets high in meat, eggs, and dairy could be as harmful to health as smoking—suggesting that people who eat lots of animal protein are four times as likely to die from cancer or diabetes?
But, if you look at the actual study, you’ll see that’s simply not true. Those eating a lot of animal protein didn’t have just four times the risk of dying from diabetes; they had 73 times the risk of dying from diabetes.
Now, those that chose moderation (only eating a moderate amount of animal protein)—they just had 23 times the risk of death from diabetes.